Samsung heeft assistent Bixby toegevoegd aan zijn nieuwe telefoon de Galaxy S8 maar binnenkort zal deze assistent ook bruikbaar zijn op de meeste koelkasten van Samsung die ze tegenwoordig ook verkopen. Dit houdt in dat je zelfs kan praten tegen de koelkast, Bixby is er momenteel helaas nog niet in het Nederlands.

Samsung Galaxy S8

Bixby zal als eerste worden toegevoegd op de Samsung Galaxy S8, Dit is de nieuwste telefoon van Samsung die sinds een maand uit is. Deze telefoon heeft alle nieuwe dingen die Samsung heeft ontworpen waaronder dus spraakassistent Bixby. Bixby heeft geen vaste commando´s waardoor het dus niet telkens hetzelfde antwoord. Dit hebben ze expres zo gedaan omdat het zo vertrouwder moet worden om tegen je assistent te praten. Het is er nog niet in het Nederlands maar het is al wel te gebruiken voor Nederlanders met de S8, alleen moeten ze Engels praten.

Bixby

Bixby is de nieuwste assistent van Samsung, tegenwoordig alleen actief op Samsung Galaxy S8. Het is te gebruiken op de oudere telefoons alleen moet je dan eerst je telefoon updaten zodat je de nieuwste versies hebt. Het gebruik van Bixby is zeer makkelijk en het is ook gemakkelijk om het te openen. Met 1 knop zit je al bij je assistent en kan je zeggen wat je wil, bijvoorbeeld ‘’open camera’’ en de camera app wordt geopend. Je kan hem ook openen met je stem, als je Bixby zegt dan wordt het geopend. Bixby werkt samen met bijna alle apps waardoor het dus nog makkelijker is.

Koelkast

Samsung heeft zijn spraakassistent ook toegevoegd aan koelkasten, dit niet aan alle koelkasten maar alleen aan de Samsung Family-Hub 2.0 koelkasten. Met Bixby kunnen gebruikers bijvoorbeeld een recept oproepen of vragen wat er in de koelkast staat. Samsung is van plan om het aan meer producten te gaan toevoegen maar op dit moment is het alleen nog maar bij de Samsung Galaxy S8 en de Family Hub 2.0 koelkasten.

    15-06-2017 00:00