Heeft u koelkast de juiste temperatuur?

Eten is langer houdbaar als je koelkast op 4 °C staat. Bacteriën groeien dan minder snel, eten wat langer dan een uur of twee buiten de koelkast heeft gestaan, kun je anders niet meer opeten.
 
Met een koelkastthermometer kun je controleren of de temperatuur in de koelkast hetzelfde is als de temperatuur die je hebt ingesteld. In welk gedeelte van de koelkast het warmst en het kouds is hangt af van waar je vriezer zich bevindt, In de huiselijke koelkasten is de temperatuur duidelijk onvoorspelbaar.
 
Een handige tip voor als je een betrouwbare meting wilt doen: plaats een glas water in de koelkast, doe hier vervolgens de thermometer in. Hierdoor is de meting nog accurater.

Wat moet waar?

Alle producten die je in huis hebt verlangen naar een andere koelkasttemperatuur. In de meeste modellen bevindt het vriesgedeelte onder het koelgedeelte, daar is het dus het koudst. Boven in de koelkast is het minst koel.

De verse vlees en vis producten moeten op de koudste plek in de koelkast staan (4°C. In de groentenla is de temperatuur het warmste deel van de koelkast (6 à 7 °C), daar bewaar je verse, ongesneden groenten en fruit. Vruchtgroenten zoals courgette en exotische fruitsoorten, zoals bananen en avocado’s kun je beter niet in de koelkast bewaren.

Wist u dat een koelkast een minimum temperatuur nodig heeft om goed te kunnen koelen? Dit geldt ook voor onze vriezers. Zo wel de vriezer als de koelkast hebben een minimale omgevingstemperatuur van 6 °C nodig om goed te kunnen koelen. Het moet natuurlijk ook niet te warm zijn. Als het te warm is moet de koelkast of vriezer meer zijn best doen om de gewenste temperatuur te bereiken. Temperaturen van tegen de 30°C zijn niet wenselijk voor zo wel de vriezer als de koelkast.

    02-03-2017 00:00
Heeft u advies nodig?

Heeft u advies nodig?

Mail ons: service[at]zaak-shops.nl

Onze klantenservice is momenteel

(geopend op werkdagen van 9:00 - 17:00)