Er zijn veel producten die je beter niet in je minicooler kan bewaren. Veel mensen stoppen bijna alles in de koelkast omdat ze denken dat het dan langer goed blijft, maar bij veel producten is dat juist niet zo. Bij bepaalde producten is het zo dat ze juist sneller bederven als je het in je minicooler bewaard. Het lijkt natuurlijk lekker om dingen koel te bewaren maar soms is het beter om het op kamertemperatuur te bewaren.

Beter niet in je minicooler

Sommige producten kun je beter niet in je minicooler bewaren. Deze producten kun je het beste niet in je minicooler bewaren maar op kamertemperatuur zoals:
 
Tomaten: als tomaten worden bewaard in een minicooler stoppen ze door de kou met rijpen en krijgen ze dus niet hun volle smaak.
 
Aardappelen: als een aardappel gekoeld wordt kan hij bij de bereiding een stuk zoeter smaken doordat het in suikergehalte kan veranderen.
 
Brood: Brood verschimmeld sneller in de minicooler dan in de kast daarom moet je het gewoon in de kast of vriezer bewaren.
 
Bananen: Als je een onrijpe banaan in de minicooler legt stopt de banaan met rijpen en zal hij nooit goed geel worden en ook niet goed op smaak net als bij een avocado.
 
Knoflook: Knoflook bewaren doe je op een donkere droge plek en niet in een minicooler anders gaat het geheid schimmelen.
 
Olie: Olie kan gaan stollen in een minicooler en dan heb je er tijdens het koken niet zo veel meer aan.
 
Koffie: Waarschijnlijk doet niemand het en dat is ook maar goed ook, want als koffie in een minicooler staat verliest het zijn smaak en absorbeert het de geur van andere producten waardoor het heel anders gaat smaken.
 
Meloen: Als je een meloen gewoon in een fruitschaal legt in plaatst van in een minicooler behoudt de meloen meer antioxidanten. Als je een meloen hebt gesneden en nog wil bewaren moet je hem wel in de koelkast bewaren.
 
Honing: als honing koud word bewaard wordt het hard je kan honing dus beter warm bewaren. Let dus op met wat je in je minicooler bewaard!

    16-09-2016 00:00