Je houdt van gekoeld drinken, maar je bent vaak op reis, zit in een kantoor of je hebt ruimte tekort, dan is er een oplossing die dit kan verhelpen. In plaats van een koelkast die werkt op het netstroom, 12 volt of gas, bestaan er ook USB koelkasten. Deze koelkasten werken volledig doormiddel van een USB adapter die u kunt vinden op verschillende computers en laptops.

Deze kleine koelkasten koelen snel vanwege de thermo-elektrische koeltechniek. Bij thermo-elektrische koelkasten wordt er gebruik gemaakt van een ventilator die blaast op een peltier-element, hierdoor is de koelkast niet geheel geruisloos, maar hier heb je in de praktijk nauwelijks last van. Een ander kenmerk van een USB koelkast is het lichte gewicht. Omdat er maar plaats is voor één blikje van maximaal 33 centiliter, hoeft deze USB koelkast ook niet groot geproduceerd te worden, daarnaast is het vermogen dat een computer of laptop levert via de USB aansluiting dusdanig laag dat een grotere USB koelkast niet waargemaakt kan worden.

Er zijn helaas wel een aantal nadelen aan een USB koelkast. Als allereerste bent u genoodzaakt om de laadstekker paraat te hebben in het geval dat u een laptop gebruikt. USB koelkasten zouden uw laptop sneller leeg kunnen zuigen dan gebruikelijk. Het tweede probleem is dat er maar plaats is voor één blik. Zodra het blikje wordt leeggedronken, duurt het weer een tijd voordat het volgende blikje is gekoeld.

Als u niet teveel eisen stelt, zou een kleine USB koelkast een leuke toevoeging zijn. De koelkast is bijna overal te gebruiken en ze hebben in de meeste gevallen een bijzonder design, neem nou de USB koelkast van Satzuma.

    17-06-2015 00:00