Wat hoort er allemaal thuis in een koelkast? De meningen daarover zijn verdeelt.
Dat blijkt uit een onderzoek van een elektronicafabrikant onder ruim 4000 Europeanen.
Slechts 1 op de 5 vind het prima als iemand in zijn/haar koelkast kijkt.
Sharp Europa heeft 1005 Engelsen, 1000 Fransen, 1030 Duitsers en 1045 Spanjaarden gevraagd of ze eieren, fruit, sauzen, en groenten in de koelkast of in de voorraadkasten bewaarden. Dit bleek per land te verschillen, bijvoorbeeld de Engelsen bewaarden minder in de koelkast dan andere nationaliteiten. Dit kan komen vanwege de koudere klimaat.
 
Rauw vlees
Een derde van de Britten bewaart ook geen fruit in de koelkast. Bij de Fransen is dit een kwart en bij de Spanjaarden 10 procent. Een kwart (26%) van de mensen in Engeland bewaart geen smaakmakers als ketchup en mosterd in de koelkast. Dit geldt voor slechts 11 procent van de Duitsers, 8 procent van de Spanjaarden en 6 procent van de Fransen. Wonderbaarlijk genoeg legt 4 procent van de respondenten rauw vlees niet in de koelkast.
 
Non-food
Ruim een kwart van de Europeanen (26 procent) bewaart medicijnen in de koelkast. Opvallender is dat 6 procent lijm bij hun etenswaren in de koelkast legt, 3 procent nagellak onder de 5 graden Celsius bewaart en 1 procent zelfs verf en batterijen in de koelkast zet. De opvallendste antwoorden waren afkomstig van mensen die aangaven dat ze zonnebrandolie, tabak en klei in de koelkast hebben liggen.
 
Netjes en goed opgeruimd
Spanjaarden hebben de best ingedeelde koelkasten van Europa: 42 procent heeft voor alles een vaste plaats, vergeleken met slechts een kwart van de Britten en Duitsers en 29 procent van de ondervraagde Fransen. 7 procent van de vrouwen zou zich opgelaten voelen als iemand in de koelkast kijkt omdat het zo'n rommeltje is, terwijl dit voor slechts 3 procent van de  mannen geldt.
 
 

    26-03-2014 00:00